keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Countdown starts.

Heipä hei!

Aikaa on kulunut sittemmin viimesimmän postauksen. Viimenen viikko oli niin hulabaloota, kun meillä oli vieraita lähes viikon ajan. Ensin John saapu keskiviikkona Savannille. Tessa oli Pepin kanssa koirien uimalassa 30 min ajan uimassa. Uivat vuorotellen altaan ympäri, ja uimaopettaja ohjas niitä uimaan. Tessa ei ollut kovinkaan innoissaan uimisesta, mutta meni huomattavasti paremmin ja rauhallisemmin ajan myötä. Peppi oli toisella kerralla jo vanha tekijä - seurasi jopa leluja, toisin kun Tessa, joka seuras vaan Katjaa, joka kiers allasta ympäri.

Tessa ennen uintia odottelemassa suihkuun pääsyä.
Peppi suihkussa.
Suihkussa tuli käydä ennen uintia, ihan niinkun ihmistenkin tulee!
Tessa-parka suihkussa.
Allas, jossa uivat Pepin kanssa. 
Molemmat saivat uimaliivit päälle.
Opettaja auttaa Tepaa.
Peppi hiukan vastahakoinen ensin...
Peppi, äiti ja Tepa uinnin jälkeen. 
Meidän monsteri näyttää enemmän monsterilta, kun se kastuu.
Peppi meni lelujen perässä.
Luikku-Tessa.
Pörröpää!
Noh, uinnin jälkeen käytiin nopsasti kaupassa, ja sitten jo huomasinkin, että mulle oli soitettu vieraasta numerosta, joten soitin takasin ja Johnhan se siellä. Odotteli jo siellä meidän pihalla meitä. Onneks oli hyvä ilma, ettei se ollu joutunu odottelemaan huonossa säässä. Sinä iltana otettiin rennosti, lähettiin Tepan kanssa kaikki kävelylle rantaan ja tutustuttiin Johniin. John osottautui oikeen mukavaksi, ja melko anti-jenkiksi. Ei oikeestaan tykännyt omasta kulttuuristaan, ja suorastaan rakastaa Italiaa. Tessasta tuli ihan Johnin kaveri, ja John tykkäs kanssa siitä kauheesti. Sano vaan sitä, että Tessa on kauheen tottelevainen ikäsekseen pennuksi. Seuraavana päivänä lähin sitten töihin, ja John meni omia menojaan kaupungille kiertelemään ja kävelemään. Tykkäs kovasti visiitillään kävellä kaupungilla ja ihmetellä, sekä käydä museoissa. Illalla tuli sitten Noora, joten yöpaikat täyttyivät melko nopeesti. Myöhemmin iltaa tuli sitten viettämään Katjan kollega Anna ja Sini yliopistolta. Ilta meni oikeen mukavasti ensin grillaillen ja John teki hyvää italialaista bruschettaa (unohin tietenkin ottaa niistä kuvia!) - täytyykin näin jälkeenpäin kysyä se resepti siltä - ja sitten myöhemmin pelailtiin porukalla. Anna ja Sini lähtivät sitten illalla kotiin. Seuraavana päivänä mä menin taas töihin ja John lähti jälleen kaupungille. Sinä iltana sitten Noora meni kaverilleen yöksi Vantaalle. Me vietettiin hyvin rauhallista iltaa kotona nelisteen.

John halusi ottaa meistä "perheportretin" viimesenä iltana, mikä oli hyvä idea. Kirjoitti myös meidän uuteen vieraskirjaan, johon "pakotetaan" kaikki tulevat vieraat kirjottamaan. ;)
Seuraavana päivänä John sitten jo lähtikin pois, kohti Tallinnaa ja Itä-Eurooppaa.

Tessa meni Johnin viimesenä aamuna pitämään sille seuraa, ja dataamaan Johnin kanssa.
Mä lähin jälleen töihin. Harmitti, koska tiesin, että Katja on menossa kavereineen Pride-kulkueeseen, ja mä en minään kesänä pääse sinne, koska oon AINA töissä. Noora liitty taas jossain vaiheessa sitten Katjan ja muiden seuraan ja onneksi puistopicknille ja kulkueelle oli hyvä ilma. Mä tulin sitten tyhjään kotiin ja valmistauduin iltaa varten. Noora, Katja ja Tessa tuli jonkun ajan kuluttua, ja hyvin pitkällisen vaatteiden vaihto - ja "ei, tääkään ei oo hyvä" -session jälkeen päästiin vihdoin lähtemään Katjan kaverille Janille, jossa sitten pelailtiin ja vietettiin iltaa Janin kavereiden kanssa. 

Pride-juhlatuulella. 

Fragolino-kuoharia ruotsin laivalta. Muistutti vähän Kiriä, mutta melko paljon makeempi.
Keskiyön aikoihin kaikki muut paitsi minä ja Katja (ylläri ylläri) lähti baariin ja me suunnattiin kotia kohti. En kerro yksityiskohtia illasta, mutta sen voin sanoa, että oon kiitollinen Katjalle sen huolenpidosta. Sillä oli taatusti niin hauskat, kun hyvin "revin hiukset päästäni" -hetketkin mun kanssa. Noora tuli baarista sitten jossain vaiheessa yöllä. Aamulla heräiltiin sitten rauhassa. Lähettiin pyörillä Cittariin ja ostettiin iso kasa ruokaa. Ansku liitty Cittarissa seuraan. Noora lähti jossain vaiheessa Janille hakemaan sinne jäänyttä kameraansa ja mun takkia, joka oli myöskin jääny sinne. Katjan kanssa pyöräiltiin kotiin ja Ansku tuli bussilla perässä. Tehtiin ruokaa yhessä ja Noora saapu melkeen valmiiseen pöytään. :) Ilta pelailtiin Cittarista ostettuja halpoja pelejä nelisteen, kunnes Nooralle iski väsymys ja painuttiin peteihin. Seuraavana päivänä Noora sit lähti. Ansku vietti jonkin aikaa meillä, ja lähti sitten. Talo olikin "tyhjä" pitkästä aikaa. 

Kanakasvisruokaa. 
Nam nam, sain Nutellaa! Mä oon tunnetusti Nutella-hirmu.
Ostettiin myös vähän terveellisempää naposteltavaa dipin kera.
Tän viikon tiistaina palasin sitten töihin, ja siellä oon nyt oikeestaan eilen ja tänään viettäny päiväni. Tällä viikolla on vielä kolme vuoroa jäljellä. Varattiin muuten eilen viikon matka Rodokselle (äkkilähtö), ihanaa päästä etelään pitkästä aikaa kesällä! Pedavuoden ja töiden jälkeen rupeen taas olee niin loman tarpeessa! Ja niin on Katjakin. Loma on kuitenkin niin eri poissa täältä arjesta... 

Buffetiin sisälty hyvät ruuat + sushi ja sitruunavesi. Hiukan rankkaa oli pyöräillä sitten kotiin. 
Ostin kolme paitaa, kynsilakan, korvakorut, valokuva-albumin, tarralappuja ja sitten ostoslistan jääkaappiin.
Ai niin! Unohin mainita, että siinä joku päivä ennen vieraita käytiin Itiksessä syömässä hyvässä buffassa (jossa sushi sisälty hintaan!) ja sitten shoppaamassa alennusmyynneissä (josta Katja ei tykkää).
Sitten tietenkin tuli aika paljon myös siivoiltua jälleen ennen vieraita - nyt ei enää sitä uskois, kun täällä kattelee ympärilleen. Ja unohdinpa näköjään senkin, etten ollu vielä tänne kirjotellu Tessan uudesta pyöräkorista, joka Intersportissa asennettiin Katjan pyörään. Joutuivat oikeen jotenkin sahaamaan sitä kiinnitysosaa. Kotona sitten aluksi pelästyttiin, että eihän koko koira ees mahu siihen, mutta kyllä se sitten mahtu. Totutettiin (tai oikeastaan Katja teki melkeen kaiken työn) sitä ensin ihan ilman pyörää, jotta se menee koriin, sitten kun se istuu korissa, kun se makaa jne. Sitten vasta mentiin ulos ja alotettiin totuttaminen pyörän kanssa. Sekin tapahtui eka niin, että mä talutin pyörää ja Katja syötti Tessalle jatkuvalla syötöllä kaloja. Sitten Katja kokeili pyöräilyä ja ihan mukavasti meni. Nyt Tessa on jo vanha tekijä siinä korissa, ei oo moksiskaan siinä makoilusta.

Kori ja Tessan kalapussi.


Samana iltana lähdettiin sitten Tessan kanssa kävelylle Marjaniemen siirtolapuutarhoille. Sinne saa kuulemma mennä, koska se on kaupungin aluetta. Oli kyllä ihanan näköstä ilta-auringossa. Pieniä mökkejä ja upeita puutarhoja.

Näitä täällä Savannilla näkee tuhansittain. Ryömivät aina sateella esille, ja niitä tulee sitten varoa tuolla poluilla kävellessä, koska väkisinkin talloo varomatta jonkun päälle. Lisäksi täällä juoksentelee rusakkoja, kettuja (!), lyllertää siilejä ja vipeltää hiiriä ja rottia. Lepakkojakin nähtiin tossa lentelevän. Johnillekin sanottiin, että ei sen tarvii Korkeesaareen lähteä, kun täällä on niin paljon elämää!
Tessa Marjiksen siirtolapuutarhassa.


Nätit kastepisarat Marjiksessa.
Harmitti, etten ottanut järkkäriä sillon mukaan lenkille.


Tessa korissa vauhdissa.
Koriharjoittelut pihalla.
Rupeiskohan tässä kohta olemaan jo kaikki mitä mun tuli sanoa.. Niin paljon tapahtumia ja asioita kerrottavana, enkä enää ees muista mitä tapahtu minäkin päivänä. Mutta jos ei sitä muista, niin ei kai se sitten kovin tärkeää olekaan?

26 päivää lomaan ja matkaan!
Lähtölaskenta on alkanut.
Nea


1 kommentti:

  1. Ihana lukea teidän päivistä, kun asutte siellä toisella puolella maapalloa!
    Tessuli on niiiiin suloinen tossa korissa <3.

    VastaaPoista