maanantai 18. kesäkuuta 2012

Viikonloppuvieraita ja viiniturinaa.

Moips!

Pitkällisen harkinnan (todella pitkällisen, kesti ehkä päivän) ja gallupin jälkeen päätin vaihtaa tän blogin kielen nyt kuitenkin suomeksi. Tämä siksi, koska a) kovin montaa lukijaa tällä blogilla ei kuitenkaan ole ja kovinkaan moni niistä kuitenkaan on englanninkielinen ja b) vaikka englannin kirjottaminen onkin kivaa ja suhteellisen helppoa, ei se kuitenkaan oo mitenkään verrattavissa omaan äidinkieleen, jolla pystyy ilmasemaan asioita paljon helpommin. Eli siis Kaija, jos luet, niin joudut opettelemaan sitä lontoota jostain muualta. ;) Ja Suski, katotaan jos jaksan kääntää näitä muutamalla lauseella englanniksi.

En muutamaan päivään oo kirjottanut tänne, sillä on tullut oltua töissä. Päivät ei mitään sen ihmeellisempiä, hiukan on ollut tuskasta vaan, kun takana on ollut "loma" eli muutama päivä vapaata. Meillä on jälleen kerran ollut vierailijoita täällä Savannilla. Ensiksi Noora tuli Haminasta kylään muutamaksi päiväksi ja yöksi. Käytiin ekana iltana yhessä Tepsun kanssa rannassa lenkillä, kun oli hyvä ilma ja se tekikin hyvää. Sitten istuttiin jutskaillen jonkun aikaa, kunnes mä painuin nukkumaan, kun mun piti seuraavana aamuna herätä aikasin taas töihin. Katja ja Noora jäi vielä jokskin aikaa jutskaamaan kahdestaan. Seuraavana päivänä mä olin töissä ja Katja, Noora ja Tepsu olivat kuulemma käyneet Marjiksen rannassa istuskelemassa ja nauttimassa hyvästä kesäilmasta, mokomatkin! Noora lähti kaverinsa valmistujaisiin/tupareihin jo ennen, kun tulin kotiin töistä ja jäi sinne yön yli (kävivät kuulemma Baker's:ssä ja muuta) ja oli poissa pitkälle seuraavaan päivään. Noh, eihän me Savannin asukit luonnollisesti kestetä ilman vieraita, joten Ansku tuli meille istumaan iltaa ja jäi yöksi. Soittelin Anskulle, kun pääsin töissä, koska sillä oli vaikeeta ja kutsuin sen käymään, jotta sais muuta ajateltavaa. Onneksi Ansku tuli ja vietettiin mukava ilta nelistään (Tessa siis se neljäs, jos mietitte). Ansku lähti seuraavana päivänä tai oikeastaan seuraavana iltana. Katto ensin Sovitus-leffaa (The Atonement), sillä välin, kun me luettiin tenttiin. On niin pirun hyvä leffa, että mun oli vaikee pitää silmäni kirjassa. Noora palasi "reissusta" (oli käynyt Itiksessä syömässä ja shoppailemassa) ja vietettiin iltaa. Sini piipahti käymässä, ja todellakin vaan piipahti, koska ei vissiin viipyny, kun jonkun 45 min. Multa loppu illan tullen puhti kesken ja menin ennen muita nukkumaan. Anyways, mukavat kaks sosialisointi- ja pelailuiltaa takana, vaikka nyt väsyttääkin kamalasti.

Tänään aamupäivällä kävin Katjan kanssa hakemassa mun pyörän huollosta. Eivät olleet ilmottaneet mitään, että se olis valmis, mutta siellä se näköjään jökötti valmiina. Huolto makso onneksi vaan 48 euroa, ja nyt on uuden näkönen ja olonen pyörä! :) Harmi vaan, kun se ois ollu varmaankin jo aikasemmin valmis... Samalla käytiin kaupassa ostaa sapuskaa. Noora lähti siinä melko pian (meni taas ensin Itikseen shoppailee ennen bussin tuloa) ja mä luin jonkun aikaa partsilla auringossa tenttiin. Kirja on edelleen ehkä tylsin tenttikirja koskaan, mitään en muista ja tentti on huomenna. Ja oon just jossain puolivälissä. Eli siis hyvin menee. Katjalla ei menny tentin luvut sen paremmin, se otti ilpparit (kuten Kikka kutsuu) eli siis selvennettynä iltapäivän päikkärit makkarissa.

Ihmiset on nyt ehdotelleet, että mä voisin ruveta tekemään viiniblogia ja mä oon vaan naurahdellut ajatukselle, koska oon todellakin huono ihminen sanomaan mitään viineistä, mutta nyt kuitenkin pistän ensimmäisen viiniblogipäivityksen. Mä oon aina ollu Aussiviinien ystävä, ja miettiny töissä jo pitkään, että mikä aussipunkku ois seuraavana mun maistelulistalla. Mietiskelin pitkään, että mikä muistuttais mun ikuista lyömätöntä suosikkia, Rosemountin Shiraz Caberneta (hinta 9,99 e), joten kattelin viinikuvauksia ja etikettejä ja päädyin sitten yhteen vaihtoehtoon. Onneksi osuin oikeeseen. Tänään maistelin sitten sitä uutta hyvää punkkua, Australialaista Benchmark:ia, ja se oli niin hyvää, että oli vaikee lopettaa sen juominen. Pullo näyttää tältä. Tehty Cabernet Sauvignon rypäleestä, 13,5 % alkoholia. Hinta 9,99 euroa. Täyteläinen, maussa marjasuutta ja mausteisuutta. Mukavan pehmeä ja tasapainonen.







Tässä Alkon sivujen kuvaus:
AUSTRALIA, Etelä-Australia
Benchmark Cabernet Sauvignon
449687  13,19 €/l


Nauta Porsas Pataruoka Grilliruoka

Grant Burge Wines, South Australia 

 CABERNET SAUVIGNON. 2010 

Täyteläinen, keskitanniininen, makean marjainen, karpalohilloinen, mausteinen, hennon eukalyptuksinen 




Alkoholi:14 t-%
Uutos:36 g/l
Hapot:6,2 g/l
Energiasisältö:90 kcal/100 ml (390 kJ/100 ml)
Pakkaustyyppi:kertapullo
Pakkauskoko:12 kpl
Suljentatyyppi:metallinen kierrekapseli
Pantti:0,10 € (sis. hintaan)
Tuotantoalue:Eri tarhat Etelä-Australiassa, maaperät savea kalkkikiven päällä.
Valmistus:7 päivän käyminen 24–28-asteisissa terästankeissa.
Kypsytys:13 kuukautta 2–3-vuotiaissa amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä, 2 kuukautta tankeissa.
Tuottaja:Vuonna 1988 perustetusta Grant Burge Wines -viinitalosta on kasvanut yksi Australian 10 suurimmasta yksityisomisteisesta viiniliikeestä. Etenkin Barossan viineille omistautunut Grant Burge on itse viinintekijä viidennessä polvessa.


Niin nätti pakkaus. :)


Tässä vielä mun ikuisen suosikin kuva ja Alkon kuvaus. Mikään muu punkku ei oo vielä onnistunut lyömään sitä. Löysin tän näkösen spesiaalipakkauksen laivalta, ja oli ihan pakko ostaa, kun oli vielä niin halpaakin (tax-free).

Alkon sivuilla on siitä vielä näköjään vanhan etiketin kuva, joka siis oli musta ja sitten siinä oli tollanen samanlainen valkonen kuutio keskellä ja siniset reunat. Nykyään se uus etiketti on sellanen valkonen. Monet ettii sitä pulloa nykyään, kun ettivät vanhaa etikettiä.











PUNAVIINIT
AUSTRALIA, Muut
Rosemount Shiraz Cabernet
437737  13,19 €/l


Lammas Nauta Grilliruoka Riista

Rosemount Estate, South Eastern Australia 

 SHIRAZ, CABERNET SAUVIGNON. 2010 

Täyteläinen, keskitanniininen, makean kirsikkainen, karhunvatukkainen, hennon vaniljainen 




Alkoholi:13,5 t-%
Uutos:35 g/l
Sokeri:6 g/l
Hapot:5,3 g/l
Energiasisältö:90 kcal/100 ml (370 kJ/100 ml)
Pakkaustyyppi:kertapullo
Pakkauskoko:6 kpl
Suljentatyyppi:metallinen kierrekapseli
Pantti:0,10 € (sis. hintaan)


No joo, siinä nyt sitten muutama punkku, jota ehdottomasti suosittelen, jos ette oo kokeillu ja haluatte kokeilla jotain uutta. :) Helmiä etenkin niille, jotka tykkää aussipunkuista!

Juuh, se näistä viinijutuista tällä kertaa. Katja on superinnostunu omasta blogistaan, ja siitä onkin tullu hiano. :) Tessa on käyttäytyny melko hyvin viime päivinä, ainoa poikkeus se, että se ei taas osaa syödä. Oksentelee sitten vaan tyhjää mahaansa, kun idiootti ei syö ruokiaan! Saatiin just syömään se hyvin ennen kun lähettiin risteilylle ja vietiin se hoitoon, ja nyt hoidon jälkeen se ei taas syö. Tää on niin tätä. Ehkä se vielä tajuu? En tiiä. Kaikki hössöttää juhannuksesta. Me ei vielä tiedetä minne meidän tie sillon vie. Eikä juhannus muutenkaan oo ikinä ollu mulle mikään sellanen juttu, en ymmärrä miksi ihmiset aina höösää siitä niin paljon. Mä oon sillon aamulla töissä. Taidanpa lopettaa tältä erää ja painua takasin tenttikirjan pariin (eli siis luultavasti katon telkkarista tulevaa Bean-leffaa..).

Just in case there's someone who doesn't understand Finnish, I decided to change the language of my blog into Finnish. If needed, I can write summaries about the topics in English so just let me know! :)

Nea







5 kommenttia:

  1. Poskissa pyörähtelevä, kulmikkaan samettinen ja poreilevan yllättävä, se on mun lempiviini ;D

    VastaaPoista
  2. Ja sä kun tykkäät niistä viineistä niin..

    VastaaPoista
  3. Mitä tessa syö? Me ollaa jätetty pedigree kokonaa pois ku eläinlääkärin mukaa ne ei oo nii hyviä koiralle ku luulis.. Ku Lola ei syö ja vaa oksentaa nii me annetaan sille kanalientä (kana keitetää vedessä ni sitä vettä) tai piimää. Ne yleensä menee ja pysyy paremmin sisällä.. Ja sit myöhemmin sitä kanaa (suolaamatonta). On toiminut.

    VastaaPoista
  4. Se syö Eukanubaa, toimii kuulemma nirsoilla koirilla. Ja niin on meilläkin toiminut, kunnes Tessa tosiaan meni hoitoon, ja sai siellä varmaan muutakin ruokaa kun sitä ja nyt ei oikein suostu syömään kun suostuttelulla, jos silläkään. Ennen sai herneillä menemään ruuan helposti alas, nyt ei oikeen mee silläkään.. Voi olla, että juoksukin vaikutti, sillä oli just eka juoksu ja on sen jälkeen muutenkin käyttäytyny vähän eri tavalla (esim. on paljon pelokkaampi ja muuta).

    VastaaPoista
  5. Ihana kuulla, et sä(kään) et oo mikään juhannus-touhottaja. Mä en oo koskaan ymmärtäny sitä kauheeta vouhotusta jussin ympärillä. Sehän on ihan samallainen viikonloppu ku muutkin ja silloin voi tavata kavereita ihan niin ku muulloinki. :)

    Toinen ihana (vaikka ei pitäis) asia on se et teilläkin on koira joka mielummin oksentaa ku syö! Tervetuloa idioottien koirien kerhoon! Meidän Natte on aina ollu tollanen ja kyllä oon kokeillu vaikka mitä. Mä oon aika varma et ne vaistoo meidän huolen ja tekee sitä ihan tahallaan. :)
    Nyt meillä syödään (sen haimatulehduksen vuoksi) erikoisruokia. Purkista siis. Helposti sulavia ja vähärasvaisia, mut ylläripylläri, rupee näemmä tääkin tökkimään Hänen Ylhäisyyttään.
    Voi voi, muuta ei nyt tuu! Grrr!

    VastaaPoista